Η μαγειρική είναι μια από τις πιο ωραίες και δημιουργικές δουλειές του σπιτιού, αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει δύσκολη και περίπλοκη, ειδικά αν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα.
Δείτε παρακάτω 5 κόλπα μαγειρικής, καθαρισμού και οργάνωσης της κουζίνας που θα σας λύσουν τα χέρια.
Συμβουλές μαγειρικής:
1. Πως να αφαιρέσετε γρήγορα τους σπόρους από τα λαχανικά
Αφαιρέστε γρήγορα τους σπόρους από κολοκύθες και κολοκυθάκια με ένα κουτάλι παγωτού. Οι κοφτερές γωνίες του είναι ιδανικές για να αφαιρέσουν τους σπόρους.
2. Πως να αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπος από μαγειρεμένα φαγητά
Αν το φαγητό που μαγειρέψατε βγει πολύ λιπαρό μπορείτε να αφαιρέσετε το περισσευούμενο λίπος με μερικά παγάκια και μια πετσέτα. Τυλίξτε τον πάγο με την πετσέτα και σκουπίστε με αυτή την κορυφή των τροφίμων. Ο πάγος θα λειτουργήσει ως μαγνήτης και θα απορροφήσει το περίσσιο λίπος.
3. Χρησιμοποιήστε ταινία τυλίγματος σαν επαγγελματίας σεφ
Μήπως το πλαστικό περιτύλιγμα κόβεται άνισα και σκίζεται; Βάλτε το στο ψυγείο, όπως και οι σεφ. Το κρύο πλαστικό περιτύλιγμα συμπεριφέρεται καλύτερα, δεν κολλάει και κατά συνέπεια δεν μας δημιουργεί προβλήματα.
4. Ξεφλουδίστε εσπεριδοειδή εύκολα
Μην χαλάτε το μανικιούρ σας προσπαθώντας να καθαρίσετε πορτοκάλια. Απλά, βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και το ξεφλούδισμα θα είναι παιχνιδάκι.
5. Βγάλτε εύκολα το τσόφλι από τα αυγά
Προσθέστε σόδα ή ξύδι στο νερό που βράζετε τα αυγά, γιατί αυτά τα συστατικά εισχωρούν μέσα στο τσόφλι και κάνουν το καθάρισμα πιο εύκολο.
ΠΗΓΗ: https://www.citypatras.gr