Ο Ed Sheeran πληρώνει περισσότερους φόρους από κάθε άλλο Βρετανό μουσικό


Τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο Βρετανό μουσικό πλήρωσε ο Ed Sheeran την προηγούμενη χρονιά.

Ο Ed Sheeran μπορεί να μην κερδίζει περισσότερα χρήματα από άλλους Βρετανούς μουσικούς, αλλά πληρώνει περισσότερους φόρους από αυτούς.

Για πρώτη φορά ο Ed Sheeran συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια λίστα των «The Sunday Times» με τους 50 υψηλότερα φορολογούμενους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο 29χρονος τραγουδιστής βρίσκεται στο No. 29 και είναι ο μόνος μουσικός στη λίστα. Όπως αναφέρεται, πέρυσι πλήρωσε περίπου 28,44 εκατομμύρια λίρες σε φόρους έναντι του εκτιμώμενου προσωπικού του πλούτου που ανέρχεται σε 200,5 εκατομμύρια λίρες.

Συγκριτικά, το νούμερο ένα στη λίστα είναι η οικογένεια Coates, ιδιοκτήτρια διαδικτυακής εταιρείας στοιχημάτων. Πληρώνουν περίπου 573,1 εκατομμύρια λίρες σε φόρους και έχουν περιουσία 7,147 δισεκατομμυρίων λιρών.

Γιατί λοιπόν στη λίστα βρίσκεται ο Ed Sheeran και όχι άλλοι μουσικοί με μεγαλύτερη περιουσία, όπως ο Paul McCartney, ο Elton John και ο Mick Jagger;

Επειδή πολλοί πλούσιοι Βρετανοί αποφεύγουν σκόπιμα τους φόρους του Ηνωμένου Βασιλείου ζώντας στο εξωτερικό ή φροντίζουν να προέρχονται τα κέρδη τους από άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ. Άλλοι ζουν σε «φορολογικούς παραδείσους», που προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές σε ξένους επενδυτές.

Ο Ed Sheeran, ωστόσο, ζει στην Αγγλία και όλοι οι φόροι του πηγαίνουν στο βρετανικό κράτος. Όπως σχολίασε ένας αναγνώστης στους «Times» την περασμένη χρονιά, αστέρες όπως ο Sheeran «κάνουν τη δουλειά τους για να κάνουν τη Βρετανία ένα ευκολότερο μέρος διαβίωσης για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια».

Οι «The Sunday Times» σημειώνουν ότι οι πλούσιοι Βρετανοί πλήρωσαν λιγότερους φόρους την τελευταία χρονιά, όχι επειδή αποφεύγουν να πληρώσουν, αλλά λόγω της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19. Με άλλα λόγια, δεν κέρδισαν πολλά χρήματα και οφείλουν λιγότερους φόρους.

Πηγή : hit-channel.com