Orchestra 4 All 1: «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»


Την περασμένη Παρασκευή βράδυ, 22 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, ο Σύνδεσμος «Φίλοι της Λευκωσίας» και το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσίασαν τη «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», ένα φαντασμαγορικό μουσικό γεγονός το οποίο μάγεψε εκατοντάδες κόσμου στην καρδιά της πόλης, αλλά και στις οθόνες του σε απευθείας μετάδοση από το κρατικό κανάλι ΡΙΚ1.

Κάτω από την επιβλητική γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας, όπου το σύγχρονο σμίγει αρμονικά με τα ιστορικά τείχη και την αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη στιβαρή μπαγκέτα της διεθνούς εμβέλειας μαέστρου Ζωής Ζενιώδη έπαιξε με ενέργεια και πάθος και απογείωσε τη διάθεση του κοινού. Το πρόγραμμα αποτελείτο από ρομαντικά και σύγχρονα έργα από το ρεπερτόριο της όπερας, έργα με έντονους χορευτικούς ρυθμούς των Arturo Marquez και Antonín Dvořák, καθώς και ενορχηστρωμένο Κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι, ανάμεσα σε άλλα. Ο ανερχόμενος Κύπριος βαρύτονος Γιώργος Ιωάννου που συμμετείχε ως σολίστ, κατέπληξε το κοινό ερμηνεύοντας άριες από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Rossini και Δον Πασκουάλε του Donizetti.

Ο ενθουσιασμός και η χαρά του κοινού ήταν ασυγκράτητη και εκφράστηκε με δυνατές επευφημίες και δυνατό χειροκρότημα. Φανέρωσε δε τη μεγάλη ανάγκη του κόσμου για τέτοιου είδους συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, την ανάγκη για μια συμφωνική ορχήστρα που φέρνει τη μουσική της κοντά στο ευρύ κοινό, μια ορχήστρα για όλους.

Δείτε το πρόγραμμα συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στην ιστοσελίδα cyso.org.cy και ακολουθήστε την στα social media: f Cyprus Symphony Orchestra και IG cyprussymphony

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Κωνσταντία Ηλία στο 22 463135 ή στο c.elia@cyso.org.cy