Τελετή εγκαινίων πάρκου Ουρανίας Κοκκίνου


Το φεγγάρι της έμπνευσης της Ουρανίας Κοκκίνου, το έργο και η προσφορά της στην παιδεία και τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου τιμήθηκε την περασμένη Τετάρτη στις 5 Ιουνίου, κατά την επίσημη τελετή εγκαινίων του ομώνυμου πάρκου της, στον Στρόβολο.

Το πάρκο Ουρανίας Κοκκίνου, αποτελεί μια πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου της «Παγκύπριας Πορείας Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’», την οποία ίδρυσε η Ουρανία Κοκκίνου, ώστε να προσφέρει στήριξη σε χιλιάδες νέες και νέους μαθητές της Κύπρου, οι οποίοι κατάφεραν να σπουδάσουν, μέσω των υποτροφιών που τους παρέχονταν.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ την τελετή αγιασμού  τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Παράλληλα, ομιλίες απηύθυναν ο πρόεδρος της «Παγκύπριας Πορείας Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’»,  κ. Ανδρέας Λουκά και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου.

Η εκδήλωση της τελετής εγκαινίων περιελάβανε ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό μέρος, όπου, υπό τη σκηνοθεσία του κ. Παναγιώτη Λάρκου, οι επί σκηνής Ηλίανα Κάκκουρα, Βασιλική Kυπραίου, Μαριλύ Μήλια και η μικρή Χαρά Λάρκου, αναβίωσαν μέσω ενός συγκινητικού δρωμένου τη ζωή, το έργο και τη δράση της Ουρανίας Κοκκίνου.

Του θεατρικού δρωμένου προηγήθηκε συμβολική αναπαράσταση της πρώτης πορείας αγάπης, καθώς και τραγούδι από τους μαθητές του Λυκείου Κύκκου Β’.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη διοργάνωση της μαγευτικής, ιδιαίτερης και συγκινητικής τελετής εγκαινίων ανέλαβε η εταιρεία Marketway Publicis.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: