Η BBF με αφοσίωση στο όραμά της συνεχίζει με πρωτοποριακά νέα έργα που θα αναδείξουν την Κύπρο ως προορισμό παγκοσμίου φήμης


Από την ίδρυσή της το 2007, η BBF ξεχώρισε για το όραμα και τον δυναμισμό της στον τομέα της ανάπτυξης οικιστικών και εμπορικών ακινήτων της Κύπρου. Σε συνέχεια αυτής της επιτυχημένης πορείας, η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει δύο ακόμη έργα-ορόσημα στο ενεργητικό της, σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους αρχιτεκτονικό γραφείο UHA.

«Η πολυετής συνεργασία μας με την UHA διαμόρφωσε το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μας στυλ και άλλαξε τα δεδομένα στην ανάπτυξη ακινήτων στην Κύπρο. Τώρα ανοίγουμε μαζί νέους δρόμους, με δύο μοναδικά έργα μεγάλης κλίμακας που θα αναβαθμίσουν σημαντικά το νησί και θα ενισχύσουν τους δεσμούς μας με τις τοπικές κοινότητες», δήλωσε ο Ανδρέας Σιαμτάνης, Development Director της BBF.

Ένας διεθνής πόλος εκπαίδευσης στην Παλώδια Λεμεσού

Το υπερσύγχρονο αυτό έργο μικτής χρήσης στην Παλώδια της Λεμεσού βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης και θα είναι η μεγαλύτερη στο είδος της ανάπτυξη που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο. Συνδυάζοντας την εκπαίδευση αλλά και την έρευνα και ανάπτυξη με την κατοικία, το νέο έργο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή της Μεσογείου, θα συμβάλει στην ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού του είναι η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με έμφαση στη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία μεγάλων, ανοιχτών χώρων πρασίνου. Σε εξέλιξη βρίσκεται και ειδική μελέτη για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου που θα καλύπτει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του έργου.

Ένα εμβληματικό τοπόσημο δίνει νέα πνοή στην παραλία της Λεμεσού

Μαζί με την UHA, η BBF αναπτύσσει επίσης την αρχιτεκτονική μελέτη για την παράκτια έκταση του εργοστασίου ΚΕΑΝ, ένα έργο μικτής χρήσης που θα μεταμορφώσει το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού και θα προσελκύσει παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Με μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό – ο οποίος θα ανταποκρίνεται πλήρως στα διεθνή πρότυπα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης – η ανάπλαση του τεμαχίου της ΚΕΑΝ θα αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της BBF για ποιότητα και καινοτομία καθώς και το όραμά της να δημιουργεί ζωντανές και δυναμικές κοινότητες με τους κατοίκους στο επίκεντρο.

Ο Τζόνας Άπτον-Χάνσεν, Διευθυντής της UHA, δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με τη BBF ξεκίνησε το 2016 με την αρχιτεκτονική ιδέα και δημιουργία του εμβληματικού bbf: eden roc. Από τότε, θέτουμε συνεχώς νέες προκλήσεις στη κοινή μας συνεργασία, με στόχο να σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα, να μην κάνουμε ποτέ συμβιβασμούς στην ποιότητα και να δημιουργούμε το καλύτερο στον κλάδο. Έχοντας συνεργαστεί σε πάνω από 70 έργα στην Κύπρο και την Ελλάδα, είμαστε υπερήφανοι που θα συμμετέχουμε σε αυτά τα πρωτοποριακά νέα έργα».

Παράλληλα, η BBF βρίσκεται στην τρίτη φάση των εργασιών επισκευής και ανακαίνισης του ξενοδοχείου Βερεγγάρια, του ιστορικού ορεινού θέρετρου της Κύπρου, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Μ. Οικονομίδης – Μ. Ακκελίδου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε. – άλλο ένα έργο-ορόσημο που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της BBF για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φυσικής ομορφιάς του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο +357 (25) 315 300 ή στο info@bbf.com.