Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 23-30 Σεπτεμβρίου 2024


Ο Δήμος Στροβόλου συμμετέχει και φέτος για 10η συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς, σωματεία και άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, διοργανώνει ποικίλες αθλητικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, για να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν και να δραστηριοποιηθούν σε διάφορα αθλήματα.

Πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων:

 

  • Challenge Day #BeActive at work- Άσκηση στην Εργασία: Τη Δευτέρα 23/9/2024 και ώρα 10:00 ο Δήμος Στροβόλου καλεί όλο το προσωπικό να συμμετάσχει στη δράση Challenge Day #BeActive at work και να δοκιμάσει τη γυμναστική στο χώρο εργασίας! Με την καθοδήγηση γυμναστών του προγράμματος ΑΓΟ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκτελέσουν ασκήσεις χαλάρωσης και ξεκούρασης των μυών, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της καταπόνησης που προκαλεί η καθιστική εργασία και η χρήση υπολογιστή. Η δράση θα είναι σύντομη, απλή και ο ενδυματολογικός κώδικας δεν απαιτεί αθλητική ενδυμασία.

 

  • Νυχτερινή Ποδηλατική Βόλτα: Την Τρίτη 24/9/2024 και ώρα 19:30 διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Στροβόλου, μια ποδηλατική νυχτερινή διαδρομή στα όρια Στροβόλου και Λευκωσίας. Η εκκίνηση θα γίνει από το Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου. Δεν χρειάζεται να γίνουν εγγραφές. Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα όλων των ηλικιών και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση προστατευτικού κράνους. Συνιστάται η τοποθέτηση φαναριού και φωτεινών σημάνσεων στο ποδήλατο.

 

 

  • Πάντα Νέοι: Την Πέμπτη 26/09/2024 και ώρα 8:30 στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου διοργανώνεται ένα πρόγραμμα αποκλειστικά αφιερωμένο στα άτομα τρίτης ηλικίας, με βασικό στόχο την καλλιέργεια της πεποίθησης ότι η άθληση και η φυσική δραστηριότητα δεν έχουν όριο ηλικίας, αλλά προσαρμόζονται εύκολα στις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός. Υπό την καθοδήγηση γυμναστών του ΑΓΟ, μέσα από ένα απλό, έξυπνο και διασκεδαστικό πρόγραμμα, άτομα της τρίτης ηλικίας, έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν και να περάσουν όμορφα τη μέρα τους. Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στο τηλέφωνο 22 318350.

 

  • Αγώνας Δρόμου 800μ και 5 χλμ Αφιερωμένος στους Εορτασμούς της Ανεξαρτησίας της Κύπρου: Την Παρασκευή, 27/09/2024 και ώρα 20:00 διοργανώνεται αγώνας δρόμου στο Γραμμικό πάρκο στα δημοτικά όρια Στροβόλου. Η εκκίνηση θα γίνει από το Δημοτικό Μέγαρου Στροβόλου. Συνδιοργανωτής είναι το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου». Οι εγγραφές θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση periclisd1987@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99411411 ( κ. Σωκράτης Σωκράτους). Η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στην επέτειο Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

 

 

  • Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου: Το Σάββατο 28/09/2024 και ώρα 8:30 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου διοργανώνεται τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου με τίτλο «Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι – Δικαίωμα για όλα τα παιδιά», προωθώντας την αγνή πλευρά του ποδοσφαίρου. Όλα τα παιδιά θα βραβευθούν και θα πάρουν αναμνηστικά δώρα για τη συμμετοχή τους. Σκοπός του τουρνουά είναι η ψυχαγωγία, η άθληση αλλά και η τόνωση της αυτοπεποίθησης των παιδιών.

 

  • Ποδηλατική Βόλτα για μικρούς και μεγάλους: Το Σάββατο 28/9/2024 και ώρα 17:00 διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Στροβόλου, μια ποδηλατική βόλτα στο Γραμμικό Πάρκο στα όρια Στροβόλου και Λευκωσίας. Η εκκίνηση θα γίνει από το Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου. Δεν χρειάζεται να γίνουν εγγραφές. Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα όλων των ηλικιών και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση προστατευτικού κράνους. Οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον γονέα/κηδεμόνα.

 

  • Τουρνουά Ποδοσφαίρου 7x7 Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών: Θα διοργανωθεί τον προσεχή Νοέμβριο και εντάσσεται και αυτό στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού σαν δράση μέσα στην υπόλοιπη χρονιά. Το τουρνουά θα περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου 7X7 μεταξύ ομάδων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Λευκωσίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό ΑΘλητικό Κέντρο Στροβόλου και θα είναι 30λεπτοι.Θα συμμετάσχουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ομάδων όπως του του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, του Ολυμπιακού, των Διαιτητών κ.α. Θα βραβευθούν για τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες.

Η συμμετοχή σε όλες τις πιο πάνω εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στον κ. Χάρη Θεοχαρίδη, Βοηθό Λειτουργό Αθλητικών Προγραμμάτων, στο  τηλέφωνα 22318350/22470326.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ