Φοιτητική ομάδα του ΤΕΠΑΚ καλεί νέους να συμμετάσχουν σε έρευνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη


Μια ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) έχει ετοιμάσει ένα ερωτηματολόγιο με στόχο να αξιολογηθεί το σημερινό επίπεδο ευαισθητοποίησης των νέων στην Κύπρο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).

Η ομάδα αποτελείται από τους εξής τελειόφοιτους/τελειόφοιτες φοιτητές/φοιτήτριες: Γεωργία Δημητρίου, Παυλίνα Ευθυμίου, Σοφία Μηνά, Σωκράτης Σωκράτους, Στυλιανή Μιχαήλ, Βαλέρια Λοΐζου και Άννα Κοτζαμπασάκη.

Τα μέλη της φοιτητικής ομάδας του ΤΕΠΑΚ απευθύνουν πρόσκληση σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών που φοιτούν σε Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, βοηθώντας τους να επιτύχουν τους στόχους τους σε αυτό το έργο.

Στην Κύπρο, παρατηρείται έλλειψη γνώσης και πληροφόρησης σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) που έχουν αναπτυχθεί από τον ΟΗΕ. Οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι/νέες, δεν ενημερώνονται πάνω σε αυτούς τους στόχους, ούτε ενσωματώνονται στην εκπαίδευση. Αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό κενό στην ευαισθητοποίηση γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα βιωσιμότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια και η ισότητα των φύλων.

Επίσης, από τα προαναφερθέντα, εμποδίζεται η συνειδητοποίηση για τις επιπτώσεις των τοπικών και διεθνών δράσεων σε αυτούς τους τομείς. Ως αποτέλεσμα, οι νέοι δεν συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις ή τις πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη, κάτι που περιορίζει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας πιο συνειδητοποιημένης και ενεργής κοινότητας νέων στην Κύπρο.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά και τις ειδήσεις για την χώρα μας σε αυτές τις σημαντικές και κοινωνικές πτυχές των ΣΒΑ που είναι δραματικά χαμηλές. Όπως αναφέρεται σε πολλά πρόσφατα άρθρα και μελέτες, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, η Κύπρος είναι στον πάτο και αυτή η έλλειψη ενημέρωσης των νέων επηρεάζει αρνητικά την βιώσιμη ανάπτυξή της χώρας. Υπάρχει επιτατική ανάγκη για ενημέρωση και δράση των νέων για τους ΣΒΑ.

Εάν είστε φοιτητής/φοιτήτρια πανεπιστημίου στην Κύπρο μεταξύ 18 και 25 ετών, συμπληρώστε το σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και βοηθήστε μας στο έργο μας.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

https://forms.gle/bitVXWPui4czwiCX8

www.cut.ac.cy | Τηλ.: +357 2500 2409 | Ηλ. ∆ιεύθυνση: PublicRelations@cut.ac.cy

Facebook: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου | Twitter: CyprusUniversityTech @CyUniTech

Instagram: cyprusuniversitytechnology | YouTube: Cyprus University Technology