5η Εθνική Σύνοδος Νέων «Δράσε με Σχέδιο»


5η Εθνική Σύνοδος Νέων «Δράσε με Σχέδιο»

Ο Οργανισμός Νεολαίας διοργανώνει την 5η Εθνική Σύνοδος Νέων, με τίτλο «Δράσε με σχέδιο», με σκοπό να δώσει στους νέους το βήμα για να ακουστούν στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, συζητώντας ζωντανά με πολιτειακούς αξιωματούχους.

Η μεγάλη αυτή διοργάνωση πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, από τις 09:30, μέχρι τις 17:30, στο πλαίσιο του Εθνικού Έτους Νεολαίας  και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Οι εργασίες της φετινής Συνόδου θα αποτελέσουν την κορύφωση των συμμετοχικών διαδικασιών καταρτισμού της νέας Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, με ορίζοντα το 2030. Η νέα Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, η οποία διαμορφώνεται αυτή την περίοδο, καθορίζει το όραμα της κυβέρνησης για τους νέους, μαζί με τους νέους. Η εκπόνησή της αποτελεί το σημαντικότερο έργο – ορόσημο στα θέματα πολιτικής για τη νεολαία.

Η Σύνοδος θα συγκεντρώσει νέους και εκπροσώπους τους από όλη την Κύπρο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τι έχει επιτευχθεί στον τομέα της νεολαίας και να εισηγηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, μετατρέποντάς τις σε ευκαιρίες εξέλιξης και ενδυνάμωσης. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συζητήσουν με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με συνομήλικούς τους και να καταλήξουν σε πρακτικές λύσεις εφαρμογής των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία.

Οι κύριες θεματικές που θα απασχολήσουν την 5η Εθνική Σύνοδο Νέων, ως εξής:

  1. Πολιτισμός
  2. Πράσινη & Ψηφιακή Ανάπτυξη
  3. Εκπαίδευση & Κατάρτιση
  4. Απασχόληση & Επιχειρηματικότητα
  5. Φυσική & Ψυχική Υγεία
  6. Συμπερίληψη & Κοινωνική Δικαιοσύνη
  7. Ενεργός Συμμετοχή
  8. Συνδέοντας την Ε.Ε. με τη Νεολαία

Οι εργασίες στην ολομέλεια της Συνόδου θα πραγματοποιούνται στα Ελληνικά, ενώ θα υπάρχει μετάφραση στα Αγγλικά και διερμηνεία στη νοηματική.

Αν θέλεις να έχεις τη δυνατότητα να συζητήσεις ζωντανά με κρατικούς αξιωματούχους, να λάβεις μέρος σε εναλλακτικά εργαστήρια, να δικτυωθείς με άλλους νέους και να διαμορφώσετε μαζί προτάσεις για τις πολιτικές που αφορούν τη νεολαία της Κύπρου, μη χάσεις τη μοναδική αυτή ευκαιρία και δήλωσε συμμετοχή εδώ ΕΔΩ.

Προθεσμία: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2024

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σύνοδο, μπορείτε να αποτείνεστε στα τηλέφωνα 22402626 / 22402637 ή στο youthconf@onek.org.cy