Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
Μέσα από μία σειρά αρθρογράφησης, αλλά και από το πλήρες infographic, που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρκίνου, στόχο έχουμε τη διατροφική ενημέρωση γύρω από τον καρκίνο, αλλά και τον σημαντικό ρόλο της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου.
– Καρκίνος και Διατροφή, άρθρο που συνυπογράφω με τη συνάδελφο Γεωργία Ίσαρη, και μπορείτε να βρείτε το infographic που σας αναφέρω παραπάνω μαζί με όλες τις διατροφικές πληροφορίες που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου: https://www.mednutrition.gr/portal/ygeia/alles-pathiseis/1261-karkinos-kai-diatrofi
– Καρκίνος του μαστού: μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης, των συναδέλφων Πηνελόπης Δουβόγιαννη και Γεωργίας Ίσαρη, όπου μεταξύ άλλων θα διαβάσετε για παράγοντες εμφάνισης του Καρκίνου του Μαστού, αλλά και τη σχέση του με το Σωματικό Βάρος: https://www.mednutrition.gr/portal/ygeia/alles-pathiseis/8067-karkinos-tou-mastoy-meioste-ton-kindyno-emfanisis
– Καρκίνος του Μαστού και Αλκοόλ, του συναδέλφου Γεώργιου Σαλταούρα, ένα άρθρο που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα μελετών αναφορικά με την εμφάνιση καρκίνου και τη σχέση του με το αλκοόλ: https://www.mednutrition.gr/portal/ygeia/alles-pathiseis/15205-karkinos-tou-mastoy-ena-potaki-parapano-i-mipos-oxi
– Διατροφή και Καρκίνος του Προστάτη, των συναδέλφων Ειρήνης Κύρα και Πηνελόπης Δουβόγιαννη, με λεπτομερείς πληροφορίες για την επιρροή της διατροφής: https://www.mednutrition.gr/portal/ygeia/alles-pathiseis/6671-diatrofi-kai-karkinos-tou-prostati
Πάρης Παπαχρήστος,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Ιδρυτής του medNutrition