Μέλος της Οικογένειας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Δρ. Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.
Σε έκτακτη συνεδρία της, η οποία πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, ο υπουργός μίλησε ενώπιον του ανώτατου ακαδημαϊκού θεσμικού οργάνου του πανεπιστημίου, με θέμα: «Επενδύσεις στην Εποχή της Οικονομίας της Γνώσης». Στη συνέχεια έδωσε διάλεξη στους φοιτητές του Πανεπιστημίου με θέμα: «Προκλήσεις για την Οικονομία και τον Τραπεζικό Τομέα στην Ευρώπη». Ο υπουργός δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για την τιμή που του έγινε. Ως γνωστόν ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι από το 2017 Εντεταλμένος Επ. Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στην παρουσία του Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Κώστα Γουλιάμο, του Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου Δρα Χριστόφορο Χατζηκυπριανού και του Έλληνα Πρέσβη κ. Ηλία Φωτόπουλου, ο υπουργός κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή του συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Υπογράμμισε δε ότι είχε «την τύχη και την ευκαιρία να δω τα άλματα που έχει κάνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στον χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Και ειλικρινά για κάποιον που υπηρετεί μέχρι και σήμερα σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο αυτά είναι αξιοζήλευτα επιτεύγματα». Περιγράφοντας σε αδρές γραμμές τα πλεονεκτήματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – όπως είναι η προσήλωση στην αριστεία, στηνέρευνα και την καινοτομία, η εξωστρέφεια, η στενή συνεργασία με την κοινωνία, την πραγματική Οικονομία και την Αγορά, αλλά και την καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας τόνισε πως ανάλογα ακαδημαϊκά ιδρύματα «έπρεπε να είχαμε κι εμείς στην Ελλάδα» ενώ στιγμάτισε «τις ιδεοληψίες που δεν επέτρεψαν την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος συνεχάρη τον υπουργό αναφέροντας ότι «χαιρόμαστε για τις επιτυχίες σας» ενώ επαίνεσε την μεθοδικότητα και την συστηματική εργασία που χαρακτηρίζει το έργο του. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στη προώθηση από πλευράς πανεπιστημίου των «συμβιωτικών συνεργασιών με την κοινωνία, την βιομηχανία, τους δημόσιους και τους κοινωνικούς Φορείς για την δημιουργία νέας γνώσης. Δημιουργούμε νέα γνώση και είμαστε το πανεπιστήμιο της νέας γενιάς, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα» είπε ο Πρύτανης.