Οι μπανάνες, τα σύκα, τα σταφύλια και ο ανανάς μπορεί να είναι νόστιμα και υγιεινά τρόφιμα, ωστόσο όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, καλό είναι να προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε από αυτά, καθώς έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η φρουκτόζη που περιέχουν αποθηκεύεται ως λίπος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σάκχαρο του αίματος όταν καταναλώνεται ανεξέλεγκτα.
Παρά τη διαμάχη των διατροφολόγων σχετικά με το πόση φρουκτόζη μπορεί να καταναλώνει ένα άτομο, οι περισσότεροι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι το μύρτιλο είναι το πιο υγιεινό φρούτο.
Όλοι έχουμε μια αόριστη ιδέα ότι τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την υγεία μας;
Τα μύρτιλα περιέχουν τουλάχιστον 15 διαφορετικούς τύπους ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν σχεδόν κάθε σύστημα στο σώμα μας. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από την καταστροφή των κυττάρων, των ιστών και των μυών και είναι σημαντικά για την καρδιαγγειακή υγεία, την υγεία του εγκεφάλου και την ανάρρωση από την άσκηση.
Έτσι, αν θέλουμε να προσθέσουμε ένα φρούτο στη διατροφή μας, καλό είναι να επιλέξουμε τα μύρτιλα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως υπερτροφές λόγω των υψηλών επιπέδων πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων που βοηθούν στην καταπολέμηση της απώλειας μνήμης και στη βελτίωση της διάθεσής μας.
Για να μην αναφέρουμε ότι τα μύρτιλα είναι εξαιρετικά για την απώλεια βάρους, ακόμη και ως μέρος μιας δίαιτας με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα φρούτα, τα μύρτιλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στον άνθρωπο.
Επιπλέον, έχουν λίγες θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και υπέροχη γεύση!