Ελπίδα Γαδ: Η φιναλίστ του «The Voice» διασκευάζει το «Θες» του Δημήτρη Μητροπάνου

114

Το δικό της γυναικείο χρώμα δίνει η Ελπίδα Γαδ στο τραγούδι του αξεπέραστου Δημήτρη Μητροπάνου που αγαπήθηκε τόσο.

Ελπίδα Γαδ… ένα όνομα που ξαφνικά εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές μας οθόνες για να τραβήξει τα βλέμματα με την αισθαντική φωνή και την ιδιαίτερη χροιά, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του «The Voice of Greece» το 2019.

Ένα όνομα περίεργο, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν ξανασυναντήσει αυτό το επίθετο. Όσοι είναι από τη Σύρο γνωρίζουν πως το Γαδ είναι επίθετο καθολικών στο θρήσκευμα, ενώ στα εβραϊκά η μετάφραση του, σημαίνει καλότυχος. Είναι όμως απλή τύχη αυτό που κατάφερε η Ελπίδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

«Θα σε πάρω να γυρίσω Φοίνικα, Παρακοπή», έλεγε ο συντοπίτης της Μάρκος Βαμβακάρης και στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Φοίνικα  της Σύρου, η Ελπίδα Γαδ μεγάλωσε και έζησε παιδικά χρόνια, λίγο διαφορετικά από τα άλλα παιδιά.

Η έφεση της στη μουσική φάνηκε όταν σε ηλικία 8 ετών καθώς η μητέρα της έβλεπε τη σειρά «Αίθουσα του Θρόνου» (που ήταν γυρισμένη στη Σύρο!) η Ελπίδα Γαδ πήγε στο αρμονιάκι της και σκαλίζοντας τις νότες, ανακάλυψε μόνη της και έπαιξε το θέμα στα πλήκτρα! Η μητέρα της αντιλήφθηκε την κλίση της και έτσι η μουσική εντάχθηκε και έγινε κομμάτι της καθημερινότητας της. Μία καθημερινότητα υπερπλήρης.

Η Ελπίδα Γαδ σαν παιδί, τέλειωνε το σχολείο 13.45, 14.00 είχε κιθάρα, 15.00 αγγλικά, 17.00 πιάνο και μετά έτρεχε στα σκαλιά μανιωδώς για να προλάβει το λεωφορείο που θα την πήγαινε στην προπόνηση μπάσκετ. Επέστρεφε στο σπίτι στις 21.30 και ξεκινούσε το διάβασμα. Ήταν αριστούχος μαθήτρια του 19 γιατί όπως λέει η ίδια: «Όλα τα μπορεί ο άνθρωπος».

Στα 10 της χρόνια, θα τραγουδήσει για πρώτη φορά μαζί τη σχολή Λαϊκής Μουσικής του Φραγκίσκου Δακρότση σε τοπική εκδήλωση, ενώ στα 15 της θα εμφανίσει κάλους στις φωνητικές χορδές και θα ακούσει έντρομη από το στόμα ειδικού φωνίατρου πως στο μέλλον δεν θα μπορέσει να τραγουδήσει χωρίς κορτιζόνη και ειδική αγωγή.

Αποφασίζει να αφιερωθεί στις σπουδές της, κάτι που θα της αποφέρει πτυχίο Χημικού από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Σαν φοιτήτρια δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από τη μουσική. Από τα 19 της τραγουδούσε τα καλοκαίρια 7 ημέρες την εβδομάδα σε bar τοπικής ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού ενώ παράλληλα με το μεταπτυχιακό, πήγαινε στη Σύρο κάθε Σαββατοκύριακο για να τραγουδήσει και επέστρεφε με το πλοίο τα ξημερώματα στις 04.20 για να είναι στις 09.00 το πρωί στα έδρανα του Πανεπιστημίου.

Ακολούθησε η συμμετοχή της στην «Ορχήστρα των Κυκλάδων» του μεγάλου μας συνθέτη Νίκου Κυπουργού και η ένταξη στην «Ομάδα Καβάφης» του συντοπίτη της Μπάμπη Κουλούρα για να βρεθεί η Ελπίδα Γαδ να τραγουδάει στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αυστραλία, στη Νέα Υόρκη, στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλα τόσα υπέροχα μέρη. Και η ζωή της Ελπίδας να ισορροπεί μεταξύ χημείας και τραγουδιού.

 

View this post on Instagram

 

Σήμερα, μπαίνει και επίσημα η Άνοιξη..μπορεί η φετινή να μην μας θυμίζει ‘ακόμα’ Άνοιξη, αλλά με υπομονή και επιμονή όλα θα γίνουν! 🌷🌻🌞 Αναρτώ αυτή την φωτογραφία απ’την περσινή αγαπημένη Άνοιξη με στόχο να κρατήσω το χαμόγελο και το συναίσθημα της φωτογραφίας και φέτος και σιγοτραγουδώντας με δόση χιούμορ απόσπασμα απ’το αγαπημένο άσμα του Δ.Σαββόπουλου ‘Συννεφούλα’: “Κι έρχεται ο Απρίλης αχ καρδούλα μου να κι ο Μάης συννεφούλα μου. Δίχως τραγούδι, δάκρυ και φιλί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΗ ΦΕΤΟΣ ΑΥΤΗ” 😊🎶😉 Κουράγιο αδέρφια! Μπόρα είναι !!🙏🙌🤩🌷🎤 Click📸: @markostrakas Makeup💄: @agnithalassinou_makeupartist Styling👠: @natasha.bek #elpidagad #markostrakas #natashabek #agnithalassinoumakeup #hope #springiscoming #march2020 #menoumespiti

A post shared by Elpida Gad (@elpidagad) on

Το 2018 η φίλη της από το πανεπιστήμιο Κέλλυ δήλωσε συμμετοχή για την Ελπίδα Γαδ στο «The Voice of Greece» από το κινητό της, δίχως εκείνη να το γνωρίζει, και το 2019 την κάλεσαν από την παραγωγή καθώς εξέταζαν την κάβα των παλιών αιτήσεων.

Τα υπόλοιπα είναι τηλεοπτική ιστορία και η Ελπίδα Γαδ βρίσκεται με τη δεύτερη θέση στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι και δίπλα στην coach αλλά και μέντορα της, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στο κατάμεστο «Anodos Live Stage» να λέει 10 τραγούδια. Και κάπου εκεί, επισκέφτηκε την υφήλιο ο COVID-19 για να βάλει μία παύση στην πραγματοποίηση των ονείρων της.

Επέστρεψε στο νησί για να ανασυνταχθεί αλλά εκεί βρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες, με αγάπη και σεβασμό για το δώρο της Ελπίδας και τη βοήθησαν να συνθέσει, να ηχογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει την πρώτη γυναικεία εκδοχή του κομματιού «Θες» που συνέθεσε το 2005 ο Στέφανος Κορκολής και τραγούδησε ο αξεπέραστος Δημήτρης Μητροπάνος.

Την παραγωγή ανέλαβε η Replay Media, στην εκτέλεση παραγωγής βοήθησε η Prisma Projects, την μουσική σύνθεση επιμέλεια ανέλαβαν οι Νικηφόρος Χριστοφόρου και Γιώργος Λουδάρος, τη μίξη και το mastering ο Δημήτρης Κοντιζάς, τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε η Λένα Χατζηγρηγορίου ενώ τη σκηνοθεσία και το μοντάζ έκανε ο Μάρκος Τράκας.

«Αυτή τη στιγμή σαν ώριμος καλλιτέχνης το όνειρό μου είναι να βρεθώ σε μία σκηνή μαζί με αυτούς που θαυμάζω και γιατί όχι κάποια στιγμή να μπορέσω να εδραιωθώ και αυτό που έχω μέσα μου να μπορέσει να το ακούσει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει η μαρκίζα και τα μεγάλα ονόματα. Μία σκηνή που να μπορώ να εκφράζομαι», λέει η ίδια σε συνέντευξη της.

Η Ελπίδα Γαδ γλυκιά, ευγενική και χαμογελαστή πετυχαίνει ένα – ένα τα όνειρα της, και όλα αυτά γιατί καταφέρνει να ισορροπήσει πάνω σε αμέτρητες αντιθέσεις. Από τη μία οι κλασσικές σπουδές στο πιάνο και από την άλλη η λαϊκή σχολή κιθάρας. Από τη μία η ακαδημαϊκή διαδρομή στη Χημεία και από την άλλη η βραδινή εργασία στο τραγούδι.

Από τη μία το ήρεμο γραφικό χωριό του Φοίνικα και από την άλλη η πολύβουη Αθήνα με τα μεγάλα μαγαζιά και τις απαραίτητες δημόσιες σχέσεις. Αυτή η ισορροπία ήρθε μέσα από καθαρό μυαλό, ατσάλινη θέληση, σκληρή εργασία και αγάπη για τα όσα καταπιάνεται. Γαδ σημαίνει καλότυχη. Είναι όμως όλα αυτά τύχη;

Πηγή : www.hit-channel.com