Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, η ισορροπία είναι το κλειδί.
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Jean M. Twenge του Πανεπιστημίου του San Diego, ανακάλυψε ότι, οι έφηβοι που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη χρήση των κινητού τους τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών συσκευών γενικότερα, είναι λιγότερο χαρούμενοι.
Μελετώντας τις τάσεις του παρελθόντος, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ευτυχία των εφήβων άρχισε να μειώνεται από το 2012. Όπως μάλιστα σημειώνει η Twenge, το 2012 ήταν η χρονιά που το 50% των Αμερικάνων είχε στην κατοχή του ένα smartphone.
Ένας έφηβος θα πρέπει να μην αφιερώνει περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα στα ψηφιακά μέσα και να προσπαθεί να περνάει περισσότερη ώρα με τους φίλους του.
Η έρευνα ανέλυσε τα δεδομένα μίας αντίστοιχης έρευνας στην οποία συμμετείχαν έφηβοι 14, 16 και 18 ετών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι από τους συμμετέχοντες αφιέρωναν πολλή ώρα στις οθόνες τους, ήταν λιγότερο χαρούμενοι σε σχέση με εκείνους που αφιέρωναν χρόνο σε άλλες δραστηριότητες. Μάλιστα οι πιο χαρούμενοι έφηβοι δήλωσαν ότι αφιέρωναν λιγότερο από μία ώρα στα ψηφιακά μέσα κάθε ημέρα.
Οι συγγραφείς της έρευνας δεν υποστηρίζουν πως οι έφηβοι θα πρέπει να αφαιρέσουν εντελώς από τη ζωή τους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να τα περιορίσουν. Γιατί όπως συμβαίνει σε όλα, η ισορροπία είναι το κλειδί της σωστής χρήσης.
Η Twenge υποστηρίζει πως ένας έφηβος θα πρέπει να μην αφιερώνει περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα στα ψηφιακά μέσα και να προσπαθεί να περνάει περισσότερη ώρα με τους φίλους του, προκειμένου να έχει προσωπική επαφή ή να ασχολείται με άλλες δραστηριότητες.
Οι έφηβοι που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη χρήση των κινητού τους τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών συσκευών γενικότερα, είναι λιγότερο χαρούμενοι.
Αναφερόμενη μάλιστα στους γονείς, τους συμβουλεύει να ελέγχουν το κατά πόσο το παιδί τους είναι εθισμένο στην τεχνολογία και να το παροτρύνουν να αφιερώνει λιγότερο χρόνο σε αυτήν και να ασχολείται με άλλα πράγματα.
Πηγή : Thrive Global Greece