Η Ολλανδία έχει ανακοινώσει ήδη από πέρσι ότι θα φιλοξενήσει ξανά τον διαγωνισμό και οι επαφές με καλλιτέχνες για να δουν ποιοι θα βρεθούν τελικά στη σκηνή της Eurovision έχουν ξεκινήσει.
Για την Ελλάδα, όπως είναι ήδη γνωστό, η Στεφανία είναι αυτή που θα την εκπροσωπήσει στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Μάλιστα, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να ηχογραφήσει κάποια demos με τον Δημήτρη Κοντόπουλο.
Για την Κύπρο έχουν γίνει επαφές με την Καλομοίρα και τον Ηλία Κόζα, αλλά και με τη δισκογραφική εταιρία Minos EMI που έχει προτείνει την Κατερίνα Στικούδη και την Ειρήνη Παπαδοπούλου.
Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι πώς θα γίνει ο φετινός διαγωνισμός.
Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά σενάρια. Το πρώτο, το υπεραισιόδοξο είναι να έχει εξαλειφθεί η πανδημία στις αρχές του 2021 και η Eurovision να διεξαχθεί κανονικά τον Μάιο.
Για πολλούς, αυτό το σενάριο, δεν είναι απλά υπεραισιόδοξο, αλλά ουτοπικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Eurovision συμμετέχουν 40 χώρες από όλη την Ευρώπη και ότι ακόμα δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο, ούτε φάρμακο για τον Covid.
Το δεύτερο θέλει τον διαγωνισμό να γίνεται κανονικά στο στάδιο, το οποίο όμως θα φιλοξενεί τον μισό κόσμο. Οι Eurofans θα είναι καθιστοί και θα έχουν απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον. Οι συνεντεύξεις τύπου θα έχουν το πολύ 100 άτομα και βέβαια δεν θα γίνουν καθόλου πάρτι και η τελετή έναρξης στο κόκκινο χαλί.
Το τρίτο σενάριο είναι ακόμα πιο περιοριστικό. Αν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε κάποιες χώρες και δεν μπορούν οι καλλιτέχνες να πάνε στο Ρότερνταμ θα τους δίνετε η δυνατότητα να ετοιμάσουν το act από στούντιο στη χώρα τους και να το στείλουν.
Το τέταρτο σενάριο, σε περίπτωση που υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην πλειοψηφία των χωρών θέλει όλους τους διαγωνιζόμενους να στέλνουν τις εμφανίσεις τους από τη χώρα τους, όπως θα γίνει με τη Eurovision Junior.
Σε κάθε περίπτωση οριστική απόφαση θα παρθεί στις αρχές του 2021 και θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας!
Πηγή: Znews