Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η γυμναστική και η σωστά ισορροπημένη διατροφή, είναι το κλειδί για μια καλή ζωή.
Πολλές από εμάς έχουμε ζητήσει από τους Personal Trainers μας να μας δώσουν και ένα βασικό διατροφικό πλάνο. Ο λόγος; Ίσως γιατί τους θεωρούμε ειδήμονες της διατροφής ( δε γίνεται, κάτι θα ξέρουν παραπάνω) είτε γιατί δε πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πάμε σε έναν διατροφολόγο.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό ένας γυμναστής να ξέρει να σου προτείνει πολλά και ενδιαφέροντα υγιεινά γεύματα, τεχνικές ψησίματος και διατροφικές συμβουλές, αλλά δεν είναι ο αρμόδιος για να σου πει τι και πόσο συχνά πρέπει να τρως, όπως δεν είναι αρμόδιος ο διατροφολόγος για να σου βγάλει πρόγραμμα γυμναστικής.
Τι πρέπει να θυμάσαι
Όπως διαχωρίζουμε τη γυμναστική από τη διατροφή, έτσι πρέπει να διαχωρίζουμε και τον γυμναστή από τον διατροφολόγο μας. Πολλά άτομα – ίσως και εσύ ακόμη – έχουν πέσει στη παγίδα να ακούσουν συμβουλές και να ακολουθήσουν δίαιτες που τους πρότεινε ο γυμναστής τους, με αποτέλεσμα να μη βλέπουν τις επιθυμητές αλλαγές στο σώμα τους αλλά ούτε και στη ζυγαριά τους.
Εαν επιθυμείς να βελτιώσεις ή να αλλάξεις εντελώς το σώμα σου, ο γυμναστής είναι ο κατάλληλος για να σου δείξει το δρόμο, να σου δώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης το οποίο θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου ώστε να πετύχεις τον συγκεκριμένο στόχο. Για να ολοκληρωθεί με μεγαλύτερη επιτυχία αυτός ο στόχος, -δηλαδή το να βελτιώσεις το σώμα σου- θα πρέπει να γίνεται παράλληλα και με μια σωστή διατροφή.
Την σωστή διατροφή λοιπόν, θα σου την δώσει ένας ειδικός, και δεν είναι άλλος από τον διατροφολόγο σου. Ένας διατροφολόγος, θα φροντίσει να σου πει αναλυτικά τι χρειάζεται να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις από το διατροφικό μενού σου, πόσο συχνά και πόσο μεγάλα ή μικρά γεύματα πρέπει να κάνεις, θα σου δώσει ιδέες και διατροφικά tips για να τα εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα και όλα αυτά θα γίνονται αφού πρώτα δει τα στατιστικά του λίπους των μυών αλλά και τον μεταβολισμό σου και τη συνολική εικόνα και κατάσταση του οργανισμού σου.
Γιατί στα λέμε όλα αυτά
Γιατί τόσο σε Ελλάδα και Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, πολλοί σύνδεσμοι διατροφολόγων, εκφράζουν την ανησυχία τους ως προς την εξάσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος, από άτομα τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι / διατροφολόγοι. Πιο συγκεκριμένα άτομα που δεν κατέχουν αυτόν τον τίτλο σπουδών, δεν καθίστανται αρμόδια στο να δίνουν διαιτολόγια ή να εκτελούν διαιτολογικές πράξεις, μιας και αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την δημόσια, ανθρώπινη υγεία.
Επομένως, αν αποφασίσεις να αλλάξεις τον τρόπο που ζεις, ξεκίνα από το μυαλό σου. Δες τι είναι αυτό που σε χαλάει σε σένα και στη καθημερινή σου ζωή, κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα και μετά ξεκίνα να εντάσσεις σε αυτή πιο υγιεινές συνήθειες, όπως είναι η γυμναστική ο χορός και η καλή διατροφή! Φρόντισε όμως, για το κάθε ένα απ’ αυτά να συμβουλευτείς και τον ανάλογο άνθρωπο. Και μην ξεχνάς το πιο βασικό! Stay focus to your Goal! You can do this!
Πηγή : fitgirls.gr