Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Horeca Gastronomia Expo 2021 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου από τις 4 μέχρι τις 7 Νοέμβριου 2021, τα προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege για ακόμα μία φορά βραβεύτηκαν με τον τίτλο του καλύτερου κολεγίου Επισιτιστικών Τεχνών στην Κύπρο το οποίο το Intercollege κερδίζει τα τελευταία 6 χρόνια για τρίτη συνεχόμενη φορά. Επίσης ο φοιτητής του Intercollege Ανδρέας Σωτηρίου βραβεύτηκε ως Euroskills Young Chef of the year 2021 και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο μας στον ανάλογο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Αναλυτικά οι φοιτητές μας διακρίθηκαν στις πιο κάτω κατηγορίες.
- EUROSKILLS Young Chef of the Year– 1 χρυσό μετάλλιο (Ανδρέας Σωτηρίου)
- GRAND PRIX CHALLENGE – Four Course Menu Cook and Serve – 5 αργυρά μετάλλια (Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Δημήτρης Χήρας, Σίμος Στεφάνου, Στάθης Φράγκου και Μύρια Τζήκα)
- Fish Appetizer and Chicken Main – 2 χάλκινα μετάλλια (Ανδρέας Χρυσοστόμου και Νικολάκης Κυριάζος)
- College Two Course Modern Cypriot Menu – 2 αργυρά μετάλλια (Δημήτρης Χήρας και Χρίστος Παπαδόπουλος)
- Salad Appetizer and Pork Main Course – 2 χάλκινα μετάλλια and 2 αργυρά μετάλλια (Ερμίνα Παναγή και Χριστίνα Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Θρασυβούλου και Μιχάλης Αγαπίου)
Αρωγοί και συμπαραστάτες των φοιτητών μας για την προετοιμασία τους, οι καθηγητές/εκπαιδευτές τους Νικόλας Κωνσταντίνου και Ανδρέας Πασχάλη.
Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν με βάση τα διεθνή πρότυπα διαγωνισμών και με πιστοποιημένους κριτές από το World Association of Chefs’ Societies (worldchefs.org)