«ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕΦ» με τον Βαγγέλη Δρίσκα”


Μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή!

Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή στις 06:00 στο OMEGA!

Το “Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα” είναι μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή. Πολυσυλλεκτική, με μαγειρικά θέματα που εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα και κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή αμείωτο γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο να δει.

Οι στήλες εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας: «Ελληνική κουζίνα» δοσμένη με πιο σύγχρονη ματιά. «Έθνικ κουζίνες»: όλα τα υλικά χωράνε στο τραπέζι μας, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε. «Υγιεινά αλλά Νόστιμα», μαθαίνουμε τις διατροφικές αξίες των τροφίμων και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε στο καθημερινό μας μαγείρεμα με το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

«Ζαχαροπλαστική για όλους»: με ωραία εύκολα γλυκά, εντυπωσιακές παρασκευές, το γλυκό του Σαββατοκύριακου και συνταγές χωρίς ζάχαρη. «Σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές» με υλικά έκπληξη, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. «Μasterclass σε 5’»: Μαθαίνουμε τα βασικά για μία τεχνική, ένα υλικό, μία συνταγή, μία κουζίνα.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει τις καλύτερες και τις πιο απλές συνταγές: δοκιμασμένες, βατές με σίγουρο αποτέλεσμα. Μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε αποτελεσματικά και μοιράζεται γνώσεις που θα μας κάνουν να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε τη μαγειρική. Μαζί του το μαγείρεμα γίνεται αγχολυτική, ευχάριστη και κυρίως δημιουργική διαδικασία.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στο «Κάθε Μέρα Σεφ» ο Βαγγέλης ψήνει στριφτά τυροκούλουρα με δύο λαχταριστές γεμίσεις, μας «ταξιδεύει» στη Λευκάδα για να δοκιμάσουμε το ξακουστό μοσχαράκι σοφιγάδο, με κυδώνια, το οποίο έχει μία μοναδική γλυκόξινη γεύση, φτιάχνει ένα χορτοφαγικό πιάτο, κάρυ λαχανικών για όλη την οικογένεια, μια ξεχωριστή μακαρονάδα με παπαρδέλες και μανιτάρια και την πιο εύκολη πορτοκαλόπιτα με τρία μόνο υλικά.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης μας ετοιμάζει ψάρι α λα σπετσιώτα με τσιπούρες, μας «ταξιδεύει» στην Ασία για να δοκιμάσουμε τα dan dan noodles, δηλαδή noodles με κιμά και πιπεριές. Επίσης, μαθαίνουμε πώς να κάνουμε σωστά ένα γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και όλα τα μυστικά για την πιο νόστιμη κρεατόσουπα, ενώ φτιάχνουμε και σοκολατένια μπισκοτότουρτα.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης φτιάχνει ένα υπέροχο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανή κρούστα γιαουρτιού και πολλά αρωματικά και το σερβίρει με μια σούπερ αρωματική σαλάτα, με κους κους και ψητά λαχανικά. Φτιάχνει μια καταπληκτική πίτα με κολοκυθάκια και σέσκουλα χωρίς φύλλο, αλλά και γεμιστές πατάτες με αλλαντικά και τυριά: Γεμιστές πατάτες σουφλέ! Το επεισόδιο κλείνει γλυκά, με μια καταπληκτική σοκολατένια κρέμα, που τη σερβίρουμε με πρωτότυπη μαρμελάδα χουρμάδες.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου, ζυμωμένα με βρώμη, που τα σερβίρει με μια ωραία σαλάτα με γλυκοπατάτες, παντζάρια και φέτα. Μαγειρεύει μια διαφορετική μακαρονάδα με πένες, φρέσκο σολομό, λεμόνι και σπανάκι, κι ένα παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, το πηλιορείτικο σπετζοφάι, που το σερβίρει με ένα αρωματικό σκορδόψωμο. Το μενού κλείνει γλυκά με μία αφράτη, δροσερή, λεμονάτη μους με μπισκότα.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο Κάθε μέρα chef «ταξιδεύουμε» στην Ιταλία και φτιάχνουμε σκαλοπίνια από ψαρονέφρι με δύο σάλτσες, μία κρασάτη, αρωματική με φρέσκια ρίγανη και μία με κρέμα γκοργκοντζόλα, δοκιμάζουμε τα λαζάνια της ιταλίδας μαμάς με υπέροχη σάλτσα μπολονέζ και συνεχίζουμε κλασικά με πίτσα με πεπερόνε, μοτσαρέλα και μανιτάρια και κλείνουμε γλυκά με το κλασικό τιραμισού, αλλά με μια νέα ματιά!

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε καθημερινά σαν σεφ στην κουζίνα μας!