Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ και ξενερώνεις που δεν μπορείς να τον απολαύσεις… τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο… μη σκας!
Σου έχουμε τη λύση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποχωριστείς. Μπορείς να τον απολαύσεις και παγωμένο και πίστεψέ με… είναι το τέλειος!
Η διαδικασία δημιουργίας του είναι λίγο μπελαλίδικη, αλλά αξίζει τον κόπο.
Πως θα τον φτιάξεις , λοιπόν:
-Φτιάξε μία διπλή δόση ελληνικού (ακριβώς όπως φτιάχνεις τον ζεστό) και βάλτον στο ψυγείο για 5 λεπτάκια να κρυώσει. (εναλλακτικά μπορείς να τον χτυπήσεις με πάγο)
-Στη συνέχεια πέρασέ τον από ένα φίλτρο του γαλλικού καφέ και πρόσθεσέ τον στο ποτήρι με παγάκια (με τριμμένο πάγο θα είναι ακόμη καλύτερος)
-Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο αφρόγαλα ή και σαντιγί
-Και είσαι έτοιμος! Είναι πραγματικά εξαιρετικός και έτοιμος να αλλάξει τα καλοκαίρια σου. Ως προς τον καφέ που πίνεις τουλάχιστον!