Ο Στέλιος Παρλιάρος στις «Γλυκές Αλχημείες», μας «ταξιδεύει» σε τρεις διαφορετικές χώρες και φτιάχνει τρία υπέροχα γλυκά σήμα κατατεθέν τους.
Πρώτη στάση η Αυστρία. Η περίφημη Sacher Torte είναι ένα θρυλικό γλυκό με βασικό υλικό τη σοκολάτα και τη μαρμελάδα βερίκοκο ή κεράσι. Το μυστικό της αυθεντικής συνταγής βρίσκεται στο πλούσιο σοκολατένιο γλάσο, που ο Στέλιος δείχνει βήμα – βήμα πως μπορούμε να το φτιάξουμε.
Επόμενος σταθμός η Αυστραλία. Ή μήπως η Νέα Ζηλανδία; Η αγαπημένη Pavlova, η εθνικότητα της οποίας υπήρξε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δυο χωρών, είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό γλυκό τόσο στη γεύση, όσο και στην εμφάνιση. Ο Στέλιος αποφασίζει να παρουσιάσει μια δημιουργική της εκδοχή, φτιάχνοντας κρέμα από espresso και γαρνίροντας με καραμελωμένα φουντούκια και σος λαχταριστής σοκολάτας γάλακτος.
Για το τέλος, ο Στέλιος κρατάει ένα από τα πιο δημοφιλή κεράσματα στην τουρκική κουζίνα, τα Σεκέρ Παρέ. Σιροπιαστό, με ολόκληρο αμύγδαλο στην επιφάνειά του, θα μπει σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα σας γλυκά.
Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί αγαπημένες γεύσεις του κόσμου αυτή την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 15:00 στις Γλυκές Αλχημείες, στο OMEGA!
Σας περιμένουμε σε ένα ακόμα ταξίδι στη γεύση!