«Όταν η Ναταλία Δραγούμη συνάντησε την Τζένη απο τον Ψευτοθόδωρο»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Ναταλία Δραγούμη πρωταγωνιστή στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», του Δημήτρη Ψαθά -που ανεβαίνει στο Παλλάς και μιλά στην ιστοσελίδα μας για τα χαριτωμένα ψέματα του «ψεύτο-Θεόδωρου», το άγχος της πρεμιέρας, την σχέση των ηθοποιών με τον σκηνοθέτη, το πως ο χαρακτήρας της την βοηθά να προσεγγίσει κάθε ρόλο και πολλά άλλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ 

Κυρία Δραγούμη, είστε βασική πρωταγωνίστρια στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», θέλετε να μας μιλήσετε για τον ρόλο σας  σ’ αυτή ;

Ναι! Υποδύομαι την Τζένη, ένας ρόλος που με κυνηγά καιρό, αφού μου είχε γίνει πρόταση και παλαιότερα, αλλά τώρα νομίζω ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω.

Ποια η ωραιότερη στιγμή σας στην παράσταση ;

Είναι πολύ νωπό ακόμα, τώρα που έγινε η πρεμιέρα και αρχίσανε κανονικά οι παραστάσεις, τώρα που άρχισα να το γεύομαι όλο αυτό, τώρα θα αρχίσω να καταλαβαίνω ποια είναι η καλύτερη στιγμή μου σ’ αυτήν και ποια η καλύτερη μου ατάκα.

Πως είναι να συνεργάζεστε  με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια;

Είναι λατρεμένο να συνεργάζεσαι με αυτόν τον άνθρωπο. Είναι ένας σκηνοθέτης που πρώτα δημιουργεί  προσωπικές σχέσεις με τους ηθοποιούς του και μετά επαγγελματικές, δεν είναι απρόσωπος. Έχει καλές σχέσεις με τους ηθοποιούς του και εκτός σκηνής και αυτό έχει αντίκτυπο στο ό,τι παρουσιάζουμε στη σκηνή.

Λένε πως ο σκηνοθέτης είναι αυτός που θα βοηθήσει τον ηθοποιό να βγάλει το 100/100 του εαυτού του στην σκηνή ;

Νομίζω πως σε μια τέτοια σχέση ο ένας βοηθά τον άλλο. Πιστεύω πως στον σκηνοθέτη πρέπει να δώσεις, για να σου δώσει.

Τι κάνει αυτό το έργο διαχρονικό ;

Μα, – νομίζω, πως όλα τα θεατρικά είναι διαχρονικά. Γράφονται για να παίζονται συνεχώς.

Ο «ψεύτο – Θόδωρος»  είναι ένας επαγγελματίας ψεύτης. Στην εποχή μας πιστεύετε υπάρχουν επαγγελματίες ψεύτες .

Ναι! Υπάρχουν παντού, στο θέατρο, στην προσωπική αλλά και την επαγγελματική μας ζωή. Οι επαγγελματίες ψεύτες είναι πολλοί.

Αυτούς πως τους αντιμετωπίζεται;

Με την αλήθεια μου. Συνήθως αποφεύγω τέτοιους ανθρώπους, γιατί, το προσωπικό ψέμα με προσβάλλει. Βέβαια,  αν οι ψεύτες είναι τόσο χαριτωμένοι όσο ο «ψεύτο – Θόδωρος», θα γίνω και εγώ χαριτωμένη και θα παίξουμε «πινγκ-πονγκ», όπως κάνει και η Τζένη με τον ψεύτη της παράστασης.

Το ψέμα κάποτε ομορφαίνει την ζωή; 

Αν το πάρουμε με την ευρύτερη έννοια ναι.  Από κάποιες  πλευρές του μάρκετινγκ, την ομορφαίνει. Όμως το ψέμα στην πραγματική ζωή ομορφαίνει τη ζωή για λίγο… είναι όπως τα ναρκωτικά… κρατάει ελάχιστα. Δεν μπορείς να ζεις με τα ψέματα.

Είστε κοντά στο ρόλο της Τζένης ;

Είμαι και κοντά και μακριά. Με κάθε ρόλο έχω κάποια κοινά. Ο χαρακτήρας μας έχει πολλές πλευρές και ανάλογα το ρόλο βγάζουμε την πλευρά του χαρακτήρα μας που ταιριάζει σ’ αυτόν.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που να σας βγάζει τελείως εκτός εαυτού; Ρόλος που να απέχει πολύ από τον χαρακτήρα σας;

Δεν θα βγω ποτέ εκτός εαυτού. Το πρωί κάνω το σκιάχτρο σε μια παράσταση και παρόλο που πολύ μου λένε είναι κόντρα ρόλος εγώ νομίζω δεν είναι· απλά είμαι πολύ κοντά στην  ψυχολογία του σκιάχτρου. Ο κάθε ηθοποιός φέρνει κοντά του κάθε ρόλο, για να μπορεί να τον παρουσιάσει στην σκηνή.

Ποιο δικό σας στοιχείο θα βάζατε στην Τζένη, το οποίο θα την έκανε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συναδέλφους σας που έχουν υποδυθεί αυτό τον ρόλο  ;

Νομίζω είμαι διαφορετική από την Άννα Κυριακού και την Άννα Συνοδινού που τον υποδύθηκαν προηγουμένως. Κάθε μια παρουσιάζει μια άλλη Τζένη. Εγώ την υποδύομαι, με την ματιά του δικού μου σκηνοθέτη, που ακολουθώ τυφλά.

Ποια η σχέση της Τζένης  με τον «ψεύτο – Θόδωρο» στην παράσταση;

Είμαστε ίσο προς ίσο και από πίσω υπάρχει και ένας ερωτισμός.

Είχατε άγχος πριν την πρεμιέρα ; 

Ναι, γιατί συνήθως κάνω πολλές ώρες πρόβα και τώρα έγιναν όλα τόσο γρήγορα, που νιώθω ότι έχω περάσει κάποια στάδια διαδικασίας…, αλλά με τον καιρό θα το ξεπεράσω.

Λένε πως η πρεμιέρα είναι πάντα διαφορετική από τις άλλες παραστάσεις  ; 

Η πρεμιέρα είναι πάντα πρεμιέρα, είναι πάντα  διαφορετική. Ανάλογα πως θα ονοματίσεις  την παράσταση θα σε αγχώσει. Την ονομάζεις επίσημη πρώτη και αυτό από μόνο του την κάνει ξεχωριστή .

Ως θεατής ποιο κομμάτι σας αρέσει;

Όλα τα μουσικοχορευτικά κομμάτια. Θεωρώ είναι τραγούδια που αγγίζουν όλο τον κόσμο. Είναι μια μουσική παράσταση. Την χρειάζεται την μουσική και τον χορό.