«Η φωτογραφία της ζωής μου» και η Μαριάννα Τουμασάτου, μέσα από συγκινητικές αναπαραστάσεις, αιχμαλωτίζουν συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας, παραδοχής. Έρχονται χρόνια μετά να αναπλάσουν εποχές, μνήμες και συναισθήματα. Με τη βοήθεια του φωτογράφου, Αλέξανδρου Μαραγκού και της ομάδας παραγωγής, το «πριν» έρχεται στο «τώρα».
Την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 22:15 η εκπομπή ξεφυλλίζει εικόνες από τη ζωή της Δήμητρας Ζαπονίδου, του Ιωάννη Απέργη και της Λένας Λιάγκουρα.
Η Δήμητρα Ζαπονίδου γεννήθηκε στην Καλλιθέα, σε μια φτωχή οικογένεια. Σε μια εφημερίδα διάβασε για το πρωτάθλημα γυναικών του Πανιωνίου, έμαθε πότε είχε προπόνηση η ομάδα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν μπήκε μέσα στο γήπεδο και άρχισε προπόνηση. Το πρωί, δούλευε σε εργοστάσιο με γυναικεία είδη και το απόγευμα έπαιζε μπάσκετ. Ήταν η μεγάλη της αγάπη. Στο γήπεδο, τη φώναζαν «Μήτσο». Πήρε πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο και έγινε αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών. Την αποκαλούσαν ο «θηλυκός» Γκάλης. Σε ένα χορό της ομάδας γνώρισε τον σύζυγό της. Σταμάτησε τον αθλητισμό, επειδή δεν άρεσε στον σύζυγό της. Έμειναν μαζί 35 χρόνια στη συνέχεια χώρισαν, ενώ η ίδια έχει μετανιώσει που αποσύρθηκε από το άθλημα και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της. Ο Γκάλης ήταν το είδωλο της. Τον θαύμαζε πολύ και πήγαινε σε κάθε αγώνα να τον δει. Έτσι τον γνώρισε. Έχει άλμπουμ στο σπίτι της, αποκόμματα από παλιές εφημερίδες και φωτογραφίες του.
Ο Ιωάννης Απέργης γεννήθηκε στην Αλβανία, στο Αργυρόκαστρο, το 1989. Αυτό που θυμάται πολύ έντονα, από τα χρόνια του καθεστώτος Χότζα, είναι η φτώχεια. Το 1995, όταν έφτασε στην Ελλάδα, έμεινε μαζί με την οικογένειά του για μια εβδομάδα στα παγκάκια μιας πλατείας στο Μετς. Αυτό το μέρος το επισκέπτεται μέχρι και σήμερα. Ήταν πολύ δεμένος με τον παππού του. Δουλεύει από τα 16 του και έχει αλλάξει πολλά επαγγέλματα: οικοδομή, τέντες, σερβιτόρος… Στην οικοδομή δουλεύει μέχρι και σήμερα. Ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Έδωσε Πανελλήνιες, πέρασε στη Χίο, αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα για να σπουδάσει οπότε πήγε σε ένα ΕΠΑΛ. Εκεί μια καθηγήτρια τον παρότρυνε να πάει σε Σχολή Υποκριτικής. Με τη σύντροφό του, ήταν 8 χρόνια φίλοι πριν γίνουν ζευγάρι. Τώρα είναι ένα χρόνο μαζί και περιμένουν παιδί. Ήθελε να κάνει από μικρός οικογένεια.
Η Λένα Λιάγκουρα γεννήθηκε το 1957, στην Λάρισα. Ο πατέρας της πέθανε όταν εκείνη ήταν 10 χρονών. Το 1981, πήγε στο Λονδίνο. Εκεί, σπούδασε marketing και γνώρισε τον σύζυγό της. Μαζί επέστρεψαν στην Λάρισα και δημιούργησαν ένα δίκτυο διανομών. Ήταν αντιπρόσωπος μιας εταιρείας που στέγαζε τα γραφεία της στο εργοστάσιο της Ρικομέξ. Έτσι βρέθηκε στην Αθήνα, στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999, την ημέρα του σεισμού, μαζί με έναν συνεργάτη της. Έμεινε 6 ώρες εγκλωβισμένη στα συντρίμμια, πάνω στο πτώμα του συνεργάτη της. Ένας διασώστης τήν άκουσε να φωνάζει, και με τα χέρια του προσπάθησε να την απεγκλωβίσει.
Απέκτησαν φιλική σχέση και έχουν επικοινωνία μέχρι και σήμερα. Νοσηλεύτηκε σχεδόν για έναν μήνα και περπάτησε μετά από 8 μήνες. Η ζωή της μετά από εκείνη τη μέρα άλλαξε για πάντα: χώρισε, η επιχείρησή της κατέρρευσε και, έναν χρόνο αργότερα, πέθανε η μητέρα της.
Η Φωτογραφία της ζωής μου, κάθε Τετάρτη στις 22:15, στον ΑΝΤ1!