Τα Σημάδια Που Αποκαλύπτουν Ότι Κάποιος Σε Συμπαθεί


Αν αναρωτιέσαι για τα αισθήματα των άλλων απέναντί σου, μάθε όσα αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος.

Μη με αντικρούσεις, σε παρακαλώ, με δηλώσεις του τύπου: «Δε με νοιάζει αν με συμπαθούν οι άλλοι» ή «Είμαι ο εαυτός μου και σε όποιον αρέσω». Η συμπάθεια των άλλων είναι το πρώτο βήμα, για να νιώσουμε ότι είμαστε αποδεκτοί, πράγμα που επηρεάζει άμεσα την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή μας. Σίγουρα σε νοιάζει λοιπόν αν σε συμπαθεί το αφεντικό και οι συνάδελφοί σου, οι νέοι σου φίλοι, όπως και οι παλιοί, ο γυμναστής ή ο προπονητής σου, αλλά και ο καθηγητής σου. Και πόσω μάλλον η πολλά υποσχόμενη νέα γνωριμία σου. Επειδή, όμως, για να καταλάβεις ότι κάποιος σε συμπαθεί, χρειάζεται χρόνο, διάβασε μερικά σημάδια, που μπορεί να σου δώσουν την απάντηση που χρειάζεσαι, κάθε φορά που αναρωτιέσαι αν κάποιος – και ιδιαίτερα κάποιος σημαντικός άλλος- σε συμπαθεί ή όχι.

Η βλεμματική του επαφή είναι σταθερή

Αν κάποιος σε συμπαθεί, ένα είναι βέβαιο! Κατά την επικοινωνία σας διατηρεί μαζί σου βλεμματική επαφή. Με λίγα λόγια, δεν του μιλάς και κοιτάει αλλού ή δεξιά κι αριστερά. Αυτό είναι τόσο γνωστό σε όλους όσο η αλφαβήτα. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος, που μόλις γνώρισες, σου ρίχνει μια έντονη ματιά. Είναι γνωστό ότι, όταν κάποιος σε κοιτάει επίμονα στα μάτια, σου προκαλεί αναστάτωση, είτε θετική είτε αρνητική. Και οι περιστάσεις με τη σειρά τους είναι αυτές που παίζουν ρόλο για το αν θα έχεις θετική ή αρνητική αντίδραση, υποστηρίζει ο ψυχολόγος του Claremont McKenna College, Ronald E. Riggio. Όταν για παράδειγμα ένας απόλυτα άγνωστος σε «καρφώνει» με το βλέμμα του, μπορεί ανάλογα με την περίσταση (π.χ. αν του πήρες τη θέση στην ουρά) να εισπράξεις την έντονη ματιά του ως απειλή ή εχθρότητα, εξηγεί ο Riggio. Από την άλλη, η έντονη ματιά που θα λάβεις από κάποιον σε έναν χώρο που διασκεδάζεις ή ακόμα και στο γραφείο, σε συνδυασμό με ένα μικρό χαμόγελο, είναι αναμενόμενο να επιβεβαιώνει ότι σε συμπαθεί και αυτό να σου προκαλεί μία ευχάριστη αίσθηση αποδοχής ή ακόμα και έλξης.

Σε μιμείται

Έχει διαπιστωθεί από έρευνες ότι, όταν δύο άτομα τα πάνε καλά, η στάση και οι κινήσεις τους είναι παρόμοιες. Αυτό είναι κάτι που θα το δεις ιδιαίτερα να ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις στα μικρά παιδιά που μιμούνται το ένα το άλλο, άσχετα από το αν είναι καλοί φίλοι ή όχι. Στους ενήλικες η συνήθεια γίνεται πιο επιλεκτική και ξεπηδάει σε περιπτώσεις έντονης συμπάθειας. Όταν για παράδειγμα ο καλύτερός σου φίλος σταυρώνει τα πόδια του, μπορεί κι εσύ να κάνεις το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση η μίμηση της γλώσσας του σώματος υποδηλώνει οικειότητα. Αν πάλι έχεις βγει ραντεβού με κάποιον ή κάποια που σου αρέσει, και διαπιστώνεις ότι κάνετε και οι δύο τις ίδιες κινήσεις, μπορεί αυτό να αποτελεί έναν πρώτο σημάδι ότι οι δυο σας τα πηγαίνετε καλά και πιθανόν ταιριάζετε. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν δύο άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι σε ουσιαστική επαφή, έχουν την τάση να μιμούνται ο ένας τον άλλον, εξηγεί η ψυχολόγος Barbara Fredrickson, συγγραφέας του βιβλίου «Love 2.0”.

Γελάει με τα αστεία σου

Γενικά, αν κάποιος είναι πολύ δεκτικός στο χιούμορ σου, τότε μάλλον ενδιαφέρεται για εσένα. Το γέλιο από την άλλη, που δηλώνει συχνά το παρόν ανάμεσα σε δύο φίλους, μπορεί να αποτελεί και σημάδι οικειότητας και μιας θετικής σχέσης. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το χιούμορ και η θετική αντίδραση σε αυτό είναι βασικά εργαλεία κοινωνικοποίησης, που μας βοηθούν να συνάψουμε σχέσεις είτε φιλικές είτε ερωτικές και να τις διατηρήσουμε στο μέλλον.

Σου κάνει ερωτήσεις

Αν δεν είναι δημοσιογράφος που προσπαθεί να βγάλει είδηση ή να συλλέξει πληροφορίες για το ρεπορτάζ του, τότε μην έχεις καμία αμφιβολία ότι σε συμπαθεί, του έχεις κεντρίσει το ενδιαφέρον και ελκύεται από εσένα. Το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει κάποιος, όταν γνωρίζει κάποιον που του αρέσει, είναι να μάθει περισσότερα για το πρόσωπο αυτό, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει έστω ποιο ακριβώς είναι το δυναμικό του και υποσυνείδητα αν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ως υποψήφιος φίλος, ταίρι ή συνεργάτης.

Σου μιλάει χαμηλόφωνα

Ιδού και το τελευταίο που ανακάλυψα από το πανεπιστήμιο του Kent και το οποίο ισχύει και για τα δύο φύλα. Άνδρες και γυναίκες έχουν την τάση να μιλούν σε πιο χαμηλούς τόνους, όταν ελκύονται από κάποιον. Μια δυνατή φωνή, μεταξύ άλλων, μπορεί να είναι απειλητική, διεκδικητική ή να χρησιμοποιείται ως μέσο, για να τραβήξει κάποιος την προσοχή πάνω του. Μην το ξεχνάς αυτό. Αντίθετα, αν κάποιος σου μιλάει με πιο χαμηλή φωνή, αυτό μπορεί να δείχνει ότι η πρόθεσή του, σε ό,τι αφορά την επικοινωνία σας, είναι ειρηνική και καλοπροαίρετη. Πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον -το λιγότερο- σε συμπαθεί. Κι αυτό ισχύει είτε πρόκειται για φιλική σχέση είτε για μια εν δυνάμει ερωτική. Μεταξύ φίλων, πάντως, η χαμηλόφωνη επικοινωνία -ιδιαίτερα αν υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα στο χώρο- αποτελεί σημάδι μιας σχέσης που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, καθώς συνδέεται με τη διάθεση να μοιραστείς πράγματα πιο προσωπικά.

Πηγή : Thrive Global Greece