Το L’Atelier Robuchon βρέθηκε ξανά στην κορυφή της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής Το δημοφιλές εστιατόριο της Μαρίνας Αγίας Νάπας, απέσπασε την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, στην τελετή των Χρυσών Σκούφων Κύπρου.


Το L’Atelier Robuchon, το εμβληματικό εστιατόριο της Μαρίνας Αγίας Νάπας, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση του στην κορυφή της κυπριακής γαστρονομίας, αποσπώντας τη μεγαλύτερη διάκριση στα φετινά βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου».

Με βαθμολογία 15/20, το εστιατόριο κατέκτησε επάξια τον έναν από τους μόλις έξι Χρυσούς Σκούφους που δόθηκαν φέτος, δηλώνοντας έτσι την προσήλωσή του στην υψηλή ποιότητα, την καινοτομία και την αριστεία στον τομέα της γαστρονομίας.

Το L’Atelier Robuchon απέσπασε την ύψιστη γαστρονομική διάκριση του νησιού στην κατηγορία Σύγχρονη Κουζίνα με βαθμολογία 15/20.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, στο λαμπερό περιβάλλον του ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό. Η τελετή αποτέλεσε μια γιορτή για τη γαστρονομία, με την παρουσία πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, αλλά και καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου της γεύσης. Ο πολυβραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης υπέγραψε το μενού του δείπνου, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

Το L’Atelier Robuchon ξεχωρίζει για τη μοναδική του προσέγγιση, που παντρεύει την αυθεντική ευρωπαϊκή κουζίνα με μοντέρνες πινελιές και κυπριακές επιρροές. Το σετ μενού του εστιατορίου προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, με πιάτα που ενσωματώνουν την τεχνική αρτιότητα και τη δημιουργικότητα. Οι προτάσεις του sommelier συμπληρώνουν ιδανικά το κάθε πιάτο, ενώ η ατμόσφαιρα και η εξυπηρέτηση δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Η ομάδα του L’Atelier Robuchon συνεχίζει την κληρονομιά του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon, επενδύοντας στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη γεύση και την αισθητική. Ο σεβασμός στη συνταγή και η συνέπεια στην εκτέλεση αποτελούν τη βάση της επιτυχίας του εστιατορίου, το οποίο θέτει συνεχώς τον πήχη ψηλότερα.

Η φετινή τελετή των Χρυσών Σκούφων, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Αθηνόραμα και το  Phileleftheros Group, ανέδειξε τη δυναμική εξέλιξη της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής. Συνολικά απονεμήθηκαν 35 βραβεία, ενώ 6 εστιατόρια τιμήθηκαν με τον Χρυσό Σκούφο, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Οι διακρίσεις βασίστηκαν στην εμπεριστατωμένη δουλειά της γευσιγνωστικής επιτροπής του Αθηνοράματος, που αξιολόγησε με σχολαστικότητα τα εστιατόρια του νησιού.