Tο The Mall of Engomi δίνει και φέτος συνέχεια στα εκπαιδευτικά προγράμματα του διοργανώνοντας σεμινάριο με θέμα την υγιεινή διατροφή και τη σημασία του ενδιάμεσου γεύματος. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και το παρακολούθησαν είκοσι μαθητές από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας οι οποίοι διδάχτηκαν σημαντικά μαθήματα για την καθημερινή τους δίαιτα. Το μάθημα παρουσίασε η γνωστή διατροφολόγος και λέκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Δρ. Στάλω Πάπουτσου.
Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας που έδωσε στο σεμινάριο η διατροφολόγος βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν τη σημασία του απογευματινού γεύματος και κατ’ επέκταση της καθημερινής υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στο σεμινάριο και έλυσαν απορίες σχετικά με το τι είναι προτιμότερο να τρώμε στα ενδιάμεσα γεύματα μας και τι πρέπει να προσέχουμε. Έμαθαν επίσης τις συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουν και πως μπορούν να τις αντικαταστήσουν.
Η Δρ. Πάπουτσου κέντρισε το ενδιαφέρον των νεαρών μαθητών, με ένα διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο. Χρησιμοποιώντας πρακτικά παραδείγματα, έφερε στα παιδιά διάφορα τρόφιμα και ροφήματα και έκανε ανάλυση των διαφορών τους και των συστατικών τους. Εκτός από αυτό, οι μαθητές έμαθαν πως πρέπει να τρέφονται κατά τους χειμερινούς μήνες για να ζεσταίνονται και τι συστατικά χρειάζονται αν ασκούνται καθημερινά. Η χρήσιμη αυτή εμπειρία τους άφησε με απαραίτητες γνώσεις για την καλύτερη δική τους καθημερινότητα.
Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε και φέτος δυναμικά τα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια με μαθητές. Είναι σημαντικό τα παιδιά να προσέχουν τη διατροφή τους και να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν έτσι ώστε να είναι πάντοτε υγιή.».
Το The Mall of Engomi συνεχίζει, μέσα στο 2019, να ενημερώνει άτομα όλων των ηλικιών για σημαντικά θέματα που αφορούν στη καθημερινότητα τους. Η ιδιαίτερη αυτή ενέργεια από το εμπορικό κέντρο της Έγκωμης είναι η συνέχιση των προσπαθειών του για δημιουργία μιας πιο ενημερωμένης και υγιούς κοινωνίας.