Μία οικογένεια με παιδιά δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην μητέρα. Πέραν του ότι μία μητέρα δεν μπορεί να τρέχει μόνη της για τα παιδιά, το μαγείρεμα, το νοικοκυριό και να δουλεύει παράλληλα, πρώτο και πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς δίπλα τους.
Τα παιδιά θέλουν και χρειάζονται να περνούν ποιοτικό χρόνο και με τους δύο γονείς. Δεν είναι μόνο η μαμά εκείνη που είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα του μωρού, για την αλλαγή πάνας, για το τάισμα του μωρού.
Οι μπαμπάδες μπορούν να βοηθήσουν πολύ και σημαντικά στην ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών. Και φυσικά υπάρχουν πατεράδες που μετά τη σύλληψη άφησαν όλες τις ευθύνες του παιδιού στη μητέρα, αλλά είναι και εκείνοι οι μπαμπάδες που δεν διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τη μαμά.
Θα ταΐσουν το παιδί, θα το αλλάξουν, θα το πάνε βόλτα στην παιδική χαρά χωρίς να το ζητήσει η μάνα. Υπάρχουν και εκείνοι οι πατεράδες που σε μία οικογενειακή έξοδο θα πει στη γυναίκα ” Άσε θα πάω εγώ το παιδί στην τουαλέτα” “Απόλαυσε τον καφέ σου, θα παίξω εγώ με το παιδί”, και σε αυτούς ακριβώς τους πατεράδες αφιερώνεται το παρακάτω κείμενο.
Υπάρχουν μπαμπάδες του «μην με περιμένεις, απόψε θα βγω με τους φίλους μου» και μπαμπάδες του «ελπίζω να επιστρέψω σύντομα».
Υπάρχουν μπαμπάδες του «απόψε έχει τον αγώνα στην τηλεόραση» και μπαμπάδες του «ποιος θέλει να δει κινούμενα σχέδια μαζί μου;».
Υπάρχουν μπαμπάδες του «επιτέλους το σαββατοκύριακο μπορώ να ξεκουραστώ» και μπαμπάδες του «επιτέλους το σαββατοκύριακο μπορούμε να περάσουμε χρόνο μαζί».
Υπάρχουν μπαμπάδες που όταν επιστρέφουν από τη δουλειά το πρώτο που λένε είναι «είμαι κουρασμένος» και μπαμπάδες που όταν επιστρέφουν από τη δουλειά το πρώτο που λένε είναι «μου λείψατε».
Υπάρχουν μπαμπάδες που αρκεί το ίδιο επώνυμο με το παιδί τους για να νιώσουν πατεράδες και μπαμπάδες που φροντίζουν τα παιδιά τους κι ας έχουν διαφορετικό επώνυμο.
Υπάρχουν μπαμπάδες του «μα εγώ φέρνω τα λεφτά στο σπίτι» και μπαμπάδες που κάθε πρωί πριν φύγουν για τη δουλειά νιώθουν σφίξιμο στο στομάχι.
Υπάρχουν μπαμπάδες που αλίμονο αν κάνουν τις «γυναικείες» δουλειές και μπαμπάδες που λερώνουν τα χέρια τους με «κακά» και τα ρούχα τους με εμετό.
Στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν άντρες που επιλέγουν να προσφέρουν μόνο λίγα σπερματοζωάρια και άντρες που επιλέγουν να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή των παιδιών τους.
Πηγή : addy-cool.gr